Terveisiä sairastuvalta, osa II

20.3.2013


KTP ja sen kannattajat saivat kuulla tammikuun lopulla toisenkin ikävän loukkaantumisuutisen, kun kuluvaksi kaudeksi Raitapaitaan siirtynyt Jukka Santala loukkasi kapealla Ruonalan urheiluhallin kentällä jalkansa. Vamman syyksi selvisi pohjeluun murtuminen ja edessä olisi kuusi viikkoa kipsin kanssa elämistä.

Santala sai hiljattain jalkansa pois kipsistä ja vasta nyt pääsee vauhtiin varsinainen kuntoutuminen.

-Ensimmäiset kuusi viikkoa olivat kipsin takia aika rauhallista aikaa, jotta jalka saisi luutua rauhassa. Nyt saan lisätä askel askeleelta tehoja kuntoutukseen. Vielä on turhan aikaista tietää koska olen täydessä tikissä, Santala kertoo.

Kipsin kanssa varsinaista kuntoutusta ei luonnollisestikaan ole pystytty aloittamaan, mutta nyt on myös sen vuoro.

-Kävin kolme kertaa päivässä magneettiterapiassa, jonka tarkoituksena on nopeuttaa luutumista ja lisätä aineenvaihduntaa. Olen käynyt myös fysiolla, jossa nilkkaa on laitettu liikkeelle erilaisin liikeradoin. Raskaammat ajat ovat kuitenkin vielä vasta edessäpäin.

-Sorminäppäryyttä on tullut kehitettyä pelatessani X-boxilla ja minusta on kuoriutunut aikamoinen taistelija pelatessani Call of Duty Black Opsia, Santala naurahtaa.

Mitä sitten luvassa, kun maaleistaan tunnettu Santala palaa tositoimiin?

-Esimmäinen fokus on jalan saaminen täyteen kuntoon ja tämän jälkeen jeesaaaman joukkuetta kohti yhteistä tavoitetta eli nousua kohti sarjaporrasta ylemmäs, Santala sanoo ilmekään värähtämättä.