KTP hyvillä fiiliksillä sarjakauteen

24.4.2013

KTP aloittaa kautensa ensi lauantaina. Kotiavaus maanantaina 6.5. kello 18.30 HIFK:ta vastaan.

KTP:n päävalmentaja Petri Ihonen ja koko muu joukkue lähtee alkavaan sarjakauteen luottavaisin miettein. Joukkue on kokenut aika paljon muutoksia, mutta yhtä lailla joukkue on uudistanut tavoitteitaan. Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää nostaa kotkalaisjoukkue sarjaporrasta ylöspäin.

 

- Totta kai nousu on kova tavoite. Sarjassa on kuitenkin kovia joukkueita, mutta ei yhtään sellaista, jota emme nykymiehistöllämme pystyisi voittamaan. Sarjan voittaminen vaatii hyvän startin ja tasaisen suorittamisen. Tämä vaatii niin pelaajilta kuin valmennukselta nappisuoritusta, kuten nouseminen aina vaatii. Onninkin pitää olla myöden, Ihonen sanoo.

 

Päävalmentajan mietteet kauden alla ovat luonnollisesti odottavat.

 

- Viimeistelykausi onnistui viimekautista paremmin, johon vaikutti luonnollisesti myös se, että joukkue oli kasassa viimevuotista aiemmin. Onneksi enää muutama päivä jäljellä ja tosipelit alkavat, Ihonen innostuu.

 

Joukkue vahvistui useilla pelaajilla ja ennen kaikkea sellaisilla pelaajilla, joilla on kokemusta myös Kakkosta kovimmista sarjoista. Joukkueen rakentamisessa kiinnitettiin myös siihen, että joukkue säilyisi mahdollisimman kotkalaisina. Kotkan ulkopuoliset avut tuovat sellaista osaamista, mitä ei välttämättä oman kaupungin pojista olisi löytynyt.

 

- Laatua, kokemusta ja ennen kaikkea vaihtoehtoja on saatu joukkueeseen roimasti lisää. Kaikki uudet tulokkaat ovat sopeutuneet joukkueeseen erinomaisesti. Viimeiset ottelumme ovat antaneet tästä positiivisia viitteitä. Vielä, kun saamme Santalan Jukan kuntoon ja pelikentille, hyvä tulee, Ihonen kertoo.

 

Suurimmat haasteet Ihonen näkee ennen kaikkea niin sanotuissa härkäviikoissa. Otteluita pelataan paikoitellen tiiviilläkin tahdilla.

 

- Sarjan aikana tulee muutamia kolmen ottelun viikkoja. Palautuminen ja jaksaminen voivat olla jossain vaiheessa kautta tiukoilla. Nämä otteluruuhkat ovat niitä ylämäkiä, jotka meidän täytyy ylittää mieliäksemme syskyllä Ykkösen nousukarsintoihin, Ihonen muistuttaa.

 

Vaikka joukkue on kokenut muutoksia, ei pelitapaan ole tulossa isoja muutoksia. Viime kaudella paikoitellen erinomaisesti esiintynyt KTP jatkaa tutulla tyylillä.

 

- Suuria muutoksia ei pelitapaan tehdä. Agressiivinen prässääminen ja aktiivienn pallollinen pelaaminen on edelleen keskiössä, Ihonen toteaa.

 

Ihonen ei halua alkaa nimeämään joukkueestaan mahdollisia läpilyönnin tekeviä pelaajia tai kotiyleisön suosikiksi kipuavia yksilöitä.

 

- Mahdollisia läpilyöjiä on joukkueessa paljon. Hyvä taisteleva meininki harjoituksissa auttaa pelaajia menestymään myös sarjapeleissä. Toivon ja uskon, että koko joukkueen taisteleva ilme nousee kotkalaisyleisön suosikiksi. Suosikit syntyvät varmasti kesän aikana, mystinen päävalmentaja päättää.