Vierasvoitto kävi kalliiksi

27.4.2013

Kolme pistettä ja kolme loukkaantumista.

 

KTP aloitti Kakkosen kautensa mukavalla 5-2-vierasvoitolla, mutta Järvenpäästä kantautui ikäviäkin uutisia. KTP:n maaleista kolme viimeistellyt Sami Raanti jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen takia, kuten myös puolustuksessa luutinut Pablo Gomez-Marttila. Keskikentällä uurastanut Jani Lauretsalo loukkasi polvensa ottelun loppuhetkillä. KTP:n maaleista kaksi merkittiin Niko Ikävalkon nimiin.

Ensimmäinen puoliaika oli KTP:n täydellistä hallintaa. KTP sai avausmaalinsa juuri ennen puolen tunnin täyttymistä. Epäselvän tilanteen jälkeen erotuomari Jari Pylvänäinen hyväksyi maalin, vaikka avustavalla erotuomarilla olikin ollut lippu ylhäällä paitsion merkiksi. Maali merkittiin lopulta Sami Raannin nimiin.Toinen maali tuli välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä ja asialla Raanti. Juuri ennen avauspuoliajan päättymistä Niko Ikävalko laukoi vapaapotkusta tilanteeksi 0-3.

Toinen puoliaika käynnistyi samanlaisella hallinnalla kuin ensimmäinen. Raanti kruunasi pelinsä iskemällä kolmannen maalinsa 59. minuuutilla. Tämän jälkeen JäPS pääsi hetkeksi otteluun mukaan. Kokenut Jani Myllyniemi kaventaa JäPS:lle kahdesti, mutta Ikävalko naulaa viimeisen naulan JäPS:n arkkuun iskemällä maalinsa varttituntia ennen täyttä aikaa.

Gomez-Marttila loukkaantui toisen puoliskon alussa polveaan. Vielä on ennenaikaista tietää vamman vakavuutta. Kuten ei myöskään jalkaansa loukkanneiden Raannin ja Lauretsalon vammoissa.

Ottelun ehdoton hahmo oli kolme maalia iskenyt Sami Raanti, joka suhtautui hattutemppuunsa tuttuun tapaan viilipyttymäisesti.

- Iso kiitos kuuluu faneille, Raanti totesi.

Ottelun jälkeen Aleksi Tarvonen oli onnellinen kolmesta pisteestä ja vierasvoitosta.

- Tosi hyvältä tuntuu! Ensimmäinen sarjapeli on aina hankala, joten vierasvoitto ja viisi tehtyä maalia ovat lähes täydellinen aloitus sarjalle. Parannettavaa toki jäi pelillisesti, mutta tästä on hyvä jatkaa, Tarvonen iloitsi.

Missä asioissa voi jäädä vielä parannettavaa, jos vieraskentällä osuu viidesti ja voittaa viime kauden itäisen lohkon ykkösen?

- Vähän liikaa tuli pikkuvirheitä, mutta menee osittain ensommäisen pelin piikkiin. Toisella jaksolla meidän neljän maalin jälkeen päästettiin JäPS peliin mukaan ja päästettiin kaksi maalia. Niissä oltiin vähän unessa, mutta kokonaisuudessaan hyvä voitto, Tarvonen sanoi.

- En tiedä vielä kuinka pahoista loukkaantumisista on kyse, mutta ainahan ne ovat ikäviä asioita, Tarvonen jatkoi.