KTP jäi tasapeliin

9.5.2013

KTP hallitsi, mutta vastahyökkäyksiin panostanut Futura nipisti vieraspisteen.

KTP aloitti ottelun pirteästi ja pääsi viimeistely-yrityksistä puuttui tarkkuus. KTP:n ja ottelun ensimmäisessä maalipaikassa Hermanni Peltolan nostoyritys nousi hieman yli maalin ja hetkeä myöhemmin Saja Leighin kanuuna viuhui myös yli maalikehikon.

 

KTP siirtyi kuin varkain 1-0-johtoon. Vaikka kotkalaiset hallitsivatkin avausjakson kenttätapahtumia, syntyi maali puolivahingossa. Aleksi Tarvosen keskitykseksi tarkoitettu pallonsiirto viuhuikin takakulmaan ottelun 17. minuutilla.

 

Futura tasoitti ottelun ensimmäisestä laukauksestaan. Toissa kaudella KTP:n paidassa esiintynyt Teimuraz Apriamashvili laukoi 20 metriä maalista tuomitun vapaapotkun tarkasti maaliin. Muita maalipaikkoja ei Futuralla ollut, ja muutoinkin porvoolaiset laukoivat vain kahdesti.

 

KTP:llä oli ensimmäisen puoliajan aikana maukas tilaisuus johtomaalin tekemiseen. Niko Ikävalkon hyvä pusku pysähtyi kuitenkin pystytolppaan ja paluupalloon päässyt Sami Raanti ohjasi pallon vain hieman ohi maalin.

 

Tauon jälkeen KTP tuli sisuuntuneena toisella puoliajalle. Hallinta palkitiin jo kymmenen minuutin jälkeen, kun Nouhoum Kobena esityöstä Ikävalko siirtää vihreävalkoiset 2-1-johtoon.

 

Maalin jälkeenkin kotkalaiset jatkoivat hyviä otteita, mutta lisämaaleja ei tuntunut syntyvän. Ennen kaikkea erikoistilanteiden, niin vapaa- kuin kulmapotkujen, jälkitilanteista KTP oli lähellä maalintekoa, mutta onni eikä taito ollut tilanteissa myöden.

 

Vaikka KTP hallitsi kenttätapahtumia, Futura tasoitti ottelun varttitunti ennen täyttä aikaa. Futuralle tasapelipisteen tuoneen tasoitusmaalin viimeisteli Abid Feras, joka pääsi karkuun puolustuslinjalta. Maalin jälkeen KTP sai vielä erikoistilanteiden muodossa hässäkkää porvoolaisten maalille, mutta tulosta ei syntynyt.

KTP:n oli jääminen 2-2-tasapeliin ja hyvistä otteistaan huolimatta sarjapisteiden tasaamiseen. KTP:n seuraava ottelu pelataan ensi viikon tiistaina Lahdessa FC Lahti Akatemiaa vastaan. Seuraava kotiottelu on vasta sunnuntaina 26.5. kello 18.30 PK Keski-Uusimaata vastaan, sillä välissä on toinenkin vierasottelu, kun tiistaina 21.5. KTP kohtaa Atlantiksen Helsingissä.

Hyvätunnelmaista ottelua oli seuraamassa 580 katsojaa. Luku on todellinen yleisömäärä, eikä mukana ole haamukatsojia. KTP toivottaakin yleisön sankoin joukoin paikan päälle, kun sarjapisteistä taistellaan kuluvaan kuun 26:ntenä päivänä.