Kolme pistettä Lahdesta

15.5.2013

 Aurinkoisella mutta tuulisella Kisapuiston kentällä nähtiin vauhdikas alku, kun Aleksi Tarvonen oli murtautua läpi heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. "Tare"' kuitenkin kaadettiin viime hetkillä ja ottelun erotuomari Niko Hänninen tuomitsi pallon pilkulle. Niko Ikävalko ampui varmasti raitapaidat 0-1 johtoon. 

Tästä jatkettiin tasaisissa merkeissä ja jopa lahtelaisten näennäisessä hallinnassa, mutta kumpikaan ei saanut luoduksi kunnon maalintekotilanteita. Kunnes puolen tunnin kohdalla KTP:lle tuomittiin vapaapotku rangaistusalueen kulmasta, avausosuman maalintekijä Ikävalko ampui ja paluupallon iski verkon perukoille Arttu Seppälä.

Peli kuitenkin jatkui jälleen Akatemian puolittaisilla paikoilla ja aivan ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkue sai haluamansa. KTP:n jo odotellessa hengähdystaukoa, pääsi Antti Hukka puskemaan lähietäisyydeltä kavennusmaalin.

Toiselle puoliajalle kentältä vaihdettiin pieniä vammoja saaneet Raanti & Tarvonen ja tilalle kaksikko Nieminen & Raivela. Raivela otti paikkansa laitapuolustajana, minkä johdosta Kobena siirtyi keskikentän laidalle ja 'HK' kirmasi tuttuun tapaan kärjessä. 

Nieminen olikin pirteällä pelipäällä ja oli useassa tilanteessa mukana. 64. minuutilla Niemisen ohjaus maalin edustalta suuntautui ylärimaan, josta pallo päätyi Arttu Seppälälle, joka pamautti jälleen paluupallon maaliin ja KTP:n johdon jo 3-1:een. Aivan hetken päästä pallo tuli hieman yllättäen puolustajan jalasta pompaten vapaana olevalle Niemiselle, mutta laukaus suuntautui vain hieman ohi alakulman.

KTP loi lisää tilanteita tuloksetta, kunnes Lahden kiri alkoi noin 10 minuuttia ennen loppua. Se kestettiin ja kolme pistettä matkasi Kuningas Litmasen patsaan juurelta Merikaupunkiin.

KTP:n kokoonpano: Sjöblom, Nykänen, Peltola, Laitinen, Kobena, Tarvonen (46' Raivela), Lauretsalo, Leigh, Seppälä, Raanti (46' Nieminen), Ikävalko

Ottelun tähdet:

*** Seppälä

** Leigh

* Hukka