FC KTP ry:n junioriorganisaatio vahvistuu merkittävästi

29.10.2014

KTP:n viime syksynä edustusjoukkueesta alkanut kotkalaisen jalkapallon kehittäminen jatkuu junioripuolella. Lokakuun alussa toimintansa aloittanut juniorijaosto vastaa seuran junioritoiminnan kehittämisestä sekä tukee valmennusta ja muita toimijoita seuran valmennus- ja toimintalinjan toteuttamisessa. Juniorijaosto toimii hallituksen alaisuudessa.

Juniorijaoston tärkeimpiin tehtäviin kuuluu nykyaikaisen ja laadukkaan junioritoiminnan luominen seuraan ja näin ollen jatkaa Kotkan Nappuloiden erinomaista juniorityötä D12 ikäisistä pojista ja tytöistä eteenpäin. Seuran junioripäällikkö vastaa siitä, että jaoston linjaukset ja sen määrittämä kehityspolku viedään junioreiden toimintaan käytännön tasolla.

Juniorijaoston jäseniä valittaessa tavoitteena on ollut muodostaa toimiva kokoonpano, josta löytyy osaamista niin lajista ja valmennuksesta kuin hallinnosta. Jaostoon valitut henkilöt ovat jo aiemmin seurassa junioripuolella työskennelleet Pasi Peltomäki ja Kimmo Anttila. Uusina jäseninä KTP:n organisaatioon ovat liittyneet Samuli Kansa, Janne Hyppönen ja Petteri Kärkkäinen.

Peltomäellä, joka toimii jaoston puheenjohtajana, on kokemusta junioritoimintaan liittyvistä hallinnollisista asioista. Hallituksessa hänen vastuualueelleen kuuluu junioritoiminta.

Anttila on vastannut seuran maalivahtivalmennuksesta, valmentanut junioreita ja omaa vahvan kokemuksen myös junioreiden hallinnollisista asioista.

Kansalla on pelaajatausta KTP:n juniorivuosilta sekä hieman edustuspuoleltakin. Hänellä on myös usean vuoden kokemus juniorivalmennuksesta.

Hyppönen on käynyt seuran pelaajapolun junioreista edustusjoukkueen pitkäaikaiseksi hyökkääjäksi. Hänen osaamisensa valmennuksessa on vakuuttavaa - hän on valmentanut edustusjoukkueita niin liigassa kuin Ykkösessä (FC KooTeePee ja MyPa) sekä U21 maajoukkuetta. Kokemusta löytyy myös juniorivalmennuksesta mm. Kotkan Nappuloiden Tutor-toiminnan ja kaupunginosajoukkueiden valmennuksen myötä.

Kärkkäinen on käynyt KTP:n junioripolun pelaajana ja kykyryhmien valmentajana sekä pelannut edustusjoukkueessa. Tämän lisäksi hän on toiminut HJK:n valmennuspäällikkönä, akatemiavalmentajana ja fysiikkatestaajana sekä valmentanut Helsingin piirijoukkueita ja toiminut useita vuosia Palloliiton Helsingin piirin nuorisovaliokunnassa. Tällä hetkellä hän opiskelee Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteiden maisteriksi, pääaineina valmennus- ja testaus.

Kader Rahkonen, FC KTP:n hallituksen toinen junioritoiminnasta vastaava jäsen, osallistuu juniorijaoston asioiden valmisteluun.