Etelä-Kymenlaakson juniorijalkapalloilun uudistuminen

24.9.2018 klo 14:00

Kotkalaiset juniorijalkapalloilua harjoittavat seurat FC KTP, PeKa, Jäntevä ja KoNa sekä haminalainen HaPK ovat suunnittelemassa yhtä yhteistä juniorijalkapalloseuraa Etelä-Kymenlaaksoon.

 

Seurat ovat kokoontuneet asian tiimoilta jo pariin otteeseen, lisäksi Palloliitosta asiaa ovat tutoroineet Veli-Matti Yli-Rinne ja Taneli Haara. Yli-Rinne on haastatellut kaikki mukana olevat seurat ja hän esitteli koosteen vastauksista 6.9.2018 seurojen yhteispalaverissa. Palaverin jälkeen seurat sopivat muodostavansa ohjausryhmän tekemään selvitystyötä uuden seuran perustamiseksi. Ryhmän tehtävänä on miettiä keinot ja ehdot seurojen yhdistämiselle. Ohjausryhmän selvitystyön jälkeen kukin seura tahollaan tekee ratkaisun mukanaolostaan.

 

Asian aikataulu selviää ohjausryhmän kokoontumisen jälkeen tarkemmin. Karkeasti voidaan kuitenkin arvioida, että vuosi 2019 kuluu selvitystyön merkeissä ja vuoden 2020 alusta lukien uusi seura voisi olla toiminnassa. Mikäli kaikki tässä vaiheessa mukana olevat seurat päättävät lyödä hynttyyt yhteen, tulee uuden seuran jäsenmääräksi noin 1400 pelaajaa. Tämä on myös koko valtakunnan mittapuussa huomattavan suuri seura ja se antaa mahdollisuuden saada ääntä paremmin kuuluviin mm. silloin, kun Palloliitto ja muut instanssit jakavat tukieroja alueille. Uudistumisen tavoitteena on parantaa alueen juniorijalkapallon toiminnan laatua ja pitää harrastamisen kustannukset kohtuullisina.

 

Mahdollisia lisätietoja asiasta antaa FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola +358 40 0679318 jarkko.pippola@datagroup.fi