FC KTP ei hakenut uudelle SHA kaudelle

13.5.2019

FC KTP on toistaiseksi mukana viimeistä kevättä Sami Hyypiä akatemiassa. Monivuotiseen yhteistyöhön tulee ainakin seuraavan kaksivuotiskauden mittainen tauko.

Seurassa tehtiin päätös jättäytyä pois SHA toiminnasta. Sen sijaan seura hakee Etelän alueelliseen valmennuskeskustoimintaan mukaan.

Kehittymisen seurannan kokonaisuuden ytimessä on valmentajien ja valmennuspäälliköiden koulutus, vuorovaikutus seurojen välillä sekä apu systemaattiseen urheilutoiminnan laadulliseen kehittämiseen faktatietoja hyödyntäen. Tavoitteena on kehittää kokonaisvaltaisesti mukaan valittujen seurojen pelaajakehitystoimintaa, valmennusosaamista ja seuran urheilutoimintaa.  Kehittymisen seurannan kokonaisuuteen kuuluvat erityisesti: 

1) kehittymisen seurantatapahtumat, 
2) valmentajien ja valmennuspäälliköiden koulutukset,  
3) seurakäynnit (2 tai 5 päivää/vuosi)
4) tutkimus- ja kehitystoiminta

Vuosien 2019-2021 aikana alueelliset valmennuskeskukset järjestävät pojille suunnattua toimintaa kahdella tasolla, jotka ovat alueellinen huipputaso ja alueellinen perustaso. Tytöissä toimintaa järjestetään alueellisella huipputasolla.  Seurojen hakukriteerit ja valintaperiaatteet on esitelty hakulomakkeessa. Toiminta käsittää seuraavat ikäluokat tasoittain ja seura sitoutuu hakiessaan jokaisen ikäluokan osallistumiseen seuraavan kaksivuotiskauden ajan.

• Tyttöjen ja poikien huipputason toiminta, 4 ikäluokkaa 

1. toimintavuoden (syksy 2019 – kevät 2020) ikäluokat ovat 2009-2006-syntyneet.  

2. toimintavuoden (syksy 2020 – kevät 2021) ikäluokat ovat 2010-2007-syntyneet 

• Poikien perustason toiminta, 2 ikäluokkaa. 

1.  toimintavuoden (syksy 2019 – kevät 2020) ikäluokat ovat 2007-2006-syntyneet. 

2.  toimintavuoden (syksy 2020 – kevät 2021) ikäluokat ovat 2008-2007-syntyneet 

Alueelliset kehittymisseurannan tapahtumat järjestetään mahdollisuuksien mukaan viikonloppujen ympärillä valmentajien työpoissaolojen ja pelaajien koulupoissaolojen vähentämiseksi. Kehittymisen seurannan sisältö ja kustannukset ovat avattu tarkemmin liitteessä. Alueellisessa kehittymisen seurantakokonaisuudessa korostuu erityisesti koko Palloliiton tutkimus- ja kehitystoiminnan, valmennusosaamisen, seurakehityksen ja maajoukkuetoiminnan tuki, joiden yhteisenä päämääränä on tukea seuraympäristössä tapahtuvaa pelaajien laadukasta arkea.